Акценти
Начало / Общество / Млади хора станаха академици в Академия “Интелект”

Млади хора станаха академици в Академия “Интелект”

Официална церемония по връчването на сертификатите на академиците от Академия за лидери “Интелект” проведе Сдружение Младежки информационно-косултантски център “Интелект”. Младите хора доказаха с инициативността си и проявеното младежко творчество, че са истински лидери, обяви ръководителят на дейностите Милен Първанов.

Инициативата се проведе в периода от юли до септември тази година на територията на Област Плевен. Целевата група обхвана млади хора на възраст между 15 и 29 години, като по времето на заниманията си участниците имаха възможност да осмислят собственото си поведение и взаимоотношенията, които изграждат с останалите, да експериментират и усвояват нови и по-ефективни модели на поведение и стратегии в междуличностните отношения, обясни Първанов.

Преди стартирането на дейностите, със специално подготвени анкетни карти бяха анкетирани 2 095 младежи от област Плевен, чрез което се отрази настоящето състояние, степен на информираност, насоката и потребностите от обучение на младите хора в лидерски качества. На базата на направените изводи и начертаните насоки за работа, бяха сформирани няколко екипа от лектори и подготвена обучителна програма необходима за предстоящата работа.

С изпълнението на заложените дейности младите хора придобиха умения за работа в екип, самочувствие и лидерски качества. Те участваха в множество разнообразни тренинги, обучения, дискусионни клубове, тийм билдинг занимания, и за периода на Академията те израснаха като истински лидери.

В дейностите, които бяха разнообразни и наситени с провокиращи интереса елементи, се включиха 2 601 млади хора от 11-те общини на област Плевен. Проведени бяха тренинги по креативност, лидерство, генериране на идеи, толерантност, мотивация, както и обучения, насочени към умения за работа в екип, застъпничество, невербално и вербално общуване, междукултурен диалог, предприемачество, стил и представяне.

Младежите, събрали най-много точки от системата по оценяване на лидерските екипи, бяха разделени на няколко групи, които “оцеляваха” два дена в Бохотската гора край град Плевен. Пред тях беше поставено изпитание, в изпълнението на което трябваше да приложат в реални действия всички усвоени знания от обученията в Академията.

Младите лидери решаваха задача след задача, казус след казус. Отговаряха с остроумие на поставени теоретични въпроси, демонстрираха своята сръчност в съревнования по издигане на палатки, по начертан маршрут се ориентираха в гористата местност с компас. В разгара на “Сървайвър”-а групите получиха задание да превземат “противников лагер” и да поставят своя флаг на определено за целта място, като в задачата участниците бяха “въоръжени” с пейнтбол маркери. Последваха много приятни емоции.

След това наближи и дългоочакваният финал с последната, но този път кулинарна изненада. Младите лидери доказаха, че са силни и в тази сфера, като омаяха оценителната комисия с превъзходни салати.

Накрая се проведе официална церемония по връчването на сертификатите на академиците от Академия за лидери “Интелект”, които доказаха с инициативността си и проявеното младежко творчество, че са истински лидери.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...