Акценти
Начало / Култура / Млади творци от Бургас и Плевен си дадоха среща в Арт центъра

Млади творци от Бургас и Плевен си дадоха среща в Арт центъра

Първата за тази година изложба в Арт център Плевен  беше открита снощи. Този път в  зала „Христо Бояджиев” са подредени  творби на млади художници от Бургас и Плевен. Изявата е продължение на инициативата за създаване на културен мост между двата града.

изложба

Младите творци от Бургас  Мария Алексиева, Петя Йорданова, Николай Ангелов, Лора Янева, Пенка Илиева, Владимир Балев, Мая Николова, Добрин Вътев и техните колеги от Плевен – Криста Кирова, Владимир Андреев, Камен Александров, Дора Монова, Йоана Димова, Цветелина Ангелова, Иван Иванов, Владимира Йорданова, предлагат на гостите една изпълнена с много позитивна енергия, колорит и настроение изложба, в която не липсва и оригиналността  и предизвикателството на младия творец.

изложба

Изложбата беше открита от кмета проф. Димитър Стойков, който преди това поздрави младите творци, като подчерта, че тази съвместна изява обогатява както самите автори, така и публиката. Кметът използва възможността да обяви и поредната инициатива на Арт център – Плевен, която реализират със съдействието на Фондация „Америка за България”, а именно прерастването на детската занималня по рисуване в професионална Школа по рисуване. Първата изява на тази школа беше изложбата  от детски творби, която съпътства  тази на младите бургаски и плевенски автори.

Бойко Стаменов

Специални гости на откриването вчера бяха Юлияна Дечева, представител на фондация „Америка за България” и Бойко Стаменов, директор на Ротари клуб Плевен Центрум, с чието съдействие изложбата е факт.

Бойко Стаменов също приветства младите автор. Всички ние сме стожери на културата в обществото, подчерта той и пожела  здраве и вдъхновение в поддържане огъня на изкуството.

Акцент в официалното откриване бяха красивите изпълнения на джаз и поп изпълнителката Елена Сиракова и нейният колега музикант Лазар Бенов.

изложба

изложба

изложба

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...