Акценти
Начало / Политика / Млади седесарки помагаха в предизборната кампания на консерваторите в Англия

Млади седесарки помагаха в предизборната кампания на консерваторите в Англия

IMG_9777сдс младежи

Две плевенчанки – Лора Герасимова и Гергана Койчева, членове на младежката структура на СДС – Плевен, участваха в предизборната кампания за парламентарните избори на Консервативната партия във Великобритания. От 30 април до 9 май те са взели активно участие в кампанията на консерваторите.

Те са участвали като доброволци изборната кампания на Карън Лумли от област Редич, която отново е била избрана за депутат от Консервативната партия, спечелвайки преднина с близо 7 000 гласа пред опонента си.

Лора Герасимова и Гергана Койчева, заедно с Анелия Иванова – също член на Младежкото СДС, но в момента живее в Брюксел, са имали възможност да участват в агитацията на избирателите и да присъстват на дебати. Особено ценен опит за младите активистки е било участието в курс за броене на бюлетини. За нас беше чест и отговорност да помогнем в предизборната кампания на консерваторите, които спечелиха изборите, споделиха пред журналисти младите дами.

WP_20150502_018сдс младежи англия

За предизборната кампания в Англия те споделиха, че са впечатлени от това колко ясна, отворена и честна е тя. Тамошните политици разчитат изключително много на личните си срещи с избирателите и затова ходят от врата на врата, за да се срещнат с колкото може повече хора, да се запознаят с проблемите им и да поемат конкретни обещания, които ще изпълняват в парламента, разказаха двете доброволки. Според тях  успехът на кампанията в Англия зависи от свършеното през мандата и от добрия пиар. Друга любопитна подробност, която споделиха, е, че техният кандидат – Карън Лумли, сама със семейството си е организирала предизборната си кампания.

Лора Герасимова и Гергана Койчева са категорични, че опитът, който са натрупали в Англия, ще приложат в предстоящата кампания на СДС за местните избори в Плевен.

WP_20150504_016сдс младежи англия

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...