Акценти
Начало / Общество / Младежи разясняват как действат връстниците им в Европа

Младежи разясняват как действат връстниците им в Европа

Усмихнати млади хора, разясняващи що е то програма “Младежта в действие” могат да видят плевенчани на централната пешеходна зона. От вчера инициаторите стартираха 4-дневна информационна кампания именно с тази цел – да разяснят какво всъщност представлява “Младежта в действие”, какво е доброволчество и как може да се стане доброволец, за да помогне човек не само на другите, но и на себе си, разбрахме от Ивелин Стефанов от Сдружение “Младежки европейски инициативи” Плевен.

Членовете на сдружението се занимават с младежки дейности по проекти на Европейския съюз, до сега плевенчани имат 4 одобрени проекта – за младежки обмен с други държави, по време на който споделят културни ценности, за засаждане на дръвчета и това, което се прави в момента – правене и поставяне на къщички за птици.

От Ивелин научихме, че вече имат разрешението на областния управител Иван Новкиришки за поставяне на 5 къщички за птици в “Скобелев парк”, 5 ще има в Кайлъка, очаква се разрешение да поставят и в парка на къща-музей “Цар Освободител Александър II”.

Що се отнася до залесителната кампания, тя ще се проведе в по-късна есен, когато и метеорологичните условия за това станат по-подходящи. Предстои от Сдружение “Младежки европейски инициативи” да се доуточнят с отдел “Екология” в Община Плевен къде точно ще се засадят фиданките. Дръвчетата и материалите за построяване на къщичките за птици са закупени със средства на ЕС, предвижда се и поставяне на информационни табели, на които ще е описано, че инициативата е именно по програма “Младежта в действие”. Ограничения за участие няма, дори напротив, допълва Ивелин и уточнява, че всеки, който желае да направи нещо добро и полезно, може да се включи в еко проекта.

29 доброволци ще са нужни, а тези, които искат официално да се присъединят към Сдружението, трябва да са на възраст от 15 до 30 години и да попълнят анкетна карта. Хубаво е кандидатите да знаят чужд език, който е нужен най-вече по време на младежкия обмен. А там се контактува основно на английски език, каза още Ивелин Стефанов.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...