Акценти
Начало / Общество / Млади плевенчани освежиха и почистиха детска площадка

Млади плевенчани освежиха и почистиха детска площадка

Младежите от клуб FECC – “Приятели на английския” използваха все още хубавото време, за да осъществят поредната си инициатива от полза на плевенчани. Със събрани от тях пари те купиха боя и боядисаха четири пейки на детската площадка срещу Медицинския университет. Същото ще се случи тези дни и с останалите две пейки, за които боята не е стигнала. Мястото е много посещавано от деца и родители в квартала, затова младежите са изчистили и нападалите и натрупали се листа.

Инициативата с освежаването на пейки за клуб “Приятели на английския” не е нова. Миналите години те боядисваха пейките в реконструираната от Ротари градинка на улица “Кирил и Методий”, припомни пиарът на клуба Момчил Бенов. Тази година, обаче, от “Паркстрой” изпреварили децата и затова те разхубавили друга площадка.

За младежите от клуб “Приятели на английския” подобна доброволческа дейност не е непозната. До момента те са организирали популяризирането – на английски език, на ползите от здравословното хранене, участваха в благотворителни инициативи за набиране на средства. За изоставените от родителите си бебета в Дома за медико-социални грижи в Плевен пък членовете на клуба осигуриха средства за закупуване на памперси.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...