Акценти
Начало / Спорт / Млади огнеборци от Белене ще представят областта в турнир

Млади огнеборци от Белене ще представят областта в турнир

За осми път Ловеч ще е домакин на традиционния есенен турнир на младежките противопожарни отряди “Млад огнеборец” за преходната купа “Юлиян Манзаров”. Организатори на инициативата, която ще се проведе на 13 и 14 октомври, са Главна дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението” и звеното й в Ловеч, Българска федерация по пожароприложен спорт и община Ловеч. Патрон на турнира е кметът на Ловеч Минчо Казанджиев.

В надпреварата ще участват отбори от 13 области, както и Националният младежки противопожарен отряд, с който ще се проведе подготвителен лагер-сбор за участие през следващата година на ХІХ международни младежки състезания на CTIF по пожароприложен спорт във Франция.

Ще бъдат представени областите Ловеч, Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Враца, Габрово, Кърджали, Русе, Търговище, Хасково, Шумен. Представители за Плевенска област ще са младежкият противопожарен отряд на Белене. Тази година отрядът стана областен първенец и представи отлично област Плевен на републиканското състезание.
Осмото издание на турнира “Юлиян Манзаров” ще се проведе в неделя на тренировъчното игрище на ПФК “Литекс”. Пробните стартове на отборите са предвидени преди официалното откриване, което е насрочено за 9 часа. 20 минути по-късно е стартът в дисциплината “Бойно разгръщане на състезателна пътека”, а в 10.30 часа – в дисциплината “400 метра щафетно бягане с препятствия”.

Над 30 са били младежките противопожарни отряди, които са работили през миналата учебна година на територията на Плевенска област. Сформирането им се прави в началото на всяка учебна година, тъй като по правилник има възрастова граница за младите огнеборци. До края на този месец в цялата област отрядите трябва да бъдат сформирани, да проведат учредителните си събрание и да започнат работа.

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...