Акценти
Начало / Спорт / Млади еколози влязоха в пейнтбол битка

Млади еколози влязоха в пейнтбол битка

Турнир по пейнтбол проведоха младежите от Клуб “Млад еколог” в края на миналата седмица. Организатор на инициативата е Младежки информационно-консултантски център “Интелект” Плевен. Чрез спортното съревнование младежите упражниха уменията си за екипност и вземане на бързи решения в динамични ситуации. Всичко това беше съчетано с много забавни моменти, комични ситуации и незабравима почивка след края на учебната седмица.

Младежите бяха разделени на два отбора – отборът на “Терминаторите” и отборът на “Командосите”. Проведоха се няколко оспорвани битки, като явен превес нямаше. В крайна сметка спортното съревнование завърши наравно, съчетано с много положително настроение и усмивки.

От началото на 2012 г. представители на Младежки информационно-консултантски център „Интелект“ Плевен ръководят занимания в Клуб „Млад еколог“ в ДФСГ „Интелект“ по проект “Да направим училището привлекателно за младите хора”(“Успех”), съфинансиран от ЕСФ по ОП “Развитие на човешките ресурси” 2007-2013 г. Клубът е създаден като извънкласна дейност в областа „Здравословен начин на живот“. Целта е чрез заниманията да се провокира интерес и любов на младежите към природата. Паралелно с еко тематиките, които се представят, се включват и много разнообразни нови атрактивни подходи за онагледяване и достъпно представяне на темите.

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...