Акценти
Начало / Спорт / Младите футболисти на Химията отиват на зонално първенство

Младите футболисти на Химията отиват на зонално първенство

Училищният отбор по футбол на Професионалната гимназия по електроника и химични технологии „Проф. Асен Златаров” Плевен се класира за зоналното първенство на ученическите игри. Това стана след като момчетата надиграха вчера с убедителното 7:1 отбора на Койнаре и станаха победители на областното ниво.

Младите футболни надежди стигнаха трудно до победата. На полуфинал за общинското ниво те се изправиха срещу отбора на Професионалната гимназия по автотранспорт в Плевен, а на финала на 12 април пребориха с 4:3 силния отбор на Гимназията с преподаване на чужди езици.

Това е първата голяма победа за момчетата от 11 и 12 клас на Професионалната гимназия по електроника и химични технологии, но най-голяма е радостта на техния треньор и преподавател по физическо възпитание Мирослав Драганов. Досега няколко пъти училищният отбор се издигаше почти до върха в класациите, но никога не е имал такива постижения.

В петък младите плевенски футболни надежди ще играят в Павликени срещу училищния отбор – победител за област Габрово. Ако и там се справят с противника, ще се срещнат с победителя от срещата между първенците от областите Ловеч и Велико Търново. В случай, че се пребори и на този етап с конкуренцията, плевенският отбор ще участва във финалните мачове за републиканския отбор – победител, които ще се играят от 9 до 12 май.

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...