Начало / Политика / Младежкото обединение в БСП стартира програма „Студентска стипендия“ 

Младежкото обединение в БСП стартира програма „Студентска стипендия“ 

На последното си заседание за 2019 год. Националният съвет на Младежкото обединение в БСП взе решение да стартира програма за „Студентска стипендия“. По случай студентския празник младежите на БСП планират през следващите години да финансират определен брой бъдещи или настоящи студенти със стипендия по заслуги.

В рамките на събитието бяха обсъдени и анализирани кампанията и резултатите от изборите за местен парламент, както и актуалната политическа обстановка в България. Сред присъстващите бяха новоизбраният кмет на община Дряново – Трифон Панчев, председателите на общински съвети в Садово и Павликени – Атанас Телчаров и Христо Кавалски, както и най- младият общински съветник в София – Петко Димитров и секретарят на община Перник – Мартин Жлябинков. По време на дискусията бе изтъкнато увеличението на млади хора до 35 годишна възраст в съставите на общинските съвети из цялата страна. Националният съвет насрочи отчетно-изборна кампания и Петата национална конференция на Обединението през 2020 г., като всеки младежки клуб в периода 09.12.2019 г. – 29.02.2020 г. трябва да проведе отчетно-изборно събрание на своята структура.

По случай студентския празник и символичното последно заседание на НС на МО в БСП в гр. Плевен, ръководството на младежите подари на народния представител от ПГ „БСП за България“ Васил Антонов плакет, с който го определят за почетен председател на Младежкото обединение в страната.

Прочетете също:

Децата до 14 години ще пътуват с безплатни карти в градския транспорт

От 1 февруари децата до 14 навършени години в Плевен вече ще пътуват безплатно по ...