Акценти
Начало / Здравеопазване / Младежки научен форум започва днес в Медицинския университет

Младежки научен форум започва днес в Медицинския университет

От 17 до 20 октомври Медицинския университет в Плевен ще бъде домакин на юбилейната Х-та Международна медицинска научна конференция за студенти и млади лекари.  Мотото на тазгодишното издание е „Еволюция на съвършенство”. Традиционният за университета младежки научен форум се организира под патронажа на ректора проф. д-р Григор Горчев, д.м.н. с подкрепата на УМБАЛ „д-р Георги Странски” и Община Плевен.

Работните дни на конференцията са утвърдена среда за творческа дискусия върху актуални проблеми на медицината и формиране на бъдещи професионални контакти, подчертават организаторите на форума. Тази година той е подчинен на европейските инициативи за 2012г., която е обявена от ООН за Международна година на сътрудничеството.

Над 200  студенти, докторанти и млади лекари са изявили желание за участие в научния форум. Очакват се над 100 млади български и чуждестранни изследователи от Полша, Румъния, Сърбия, Иран, Индия, Турция и Канада да представят резултатите от своите проучвания в шест научни секции.

Официалното конференцията ще бъде открита утре от ректора проф. Григор Горчев от 9 часа в зала  „Амброаз Паре” на Телекомуникационния център. Специални гости ще бъдат д-р Ваньо Шарков, член на Комисията по здравеопазване към Народното събрание и народен представител от Плевен и проф. д-р Стефан Костянев, ректор на Медицински университет-Пловдив.

Прочетете също:

Десетдневка на безплатни прегледи за деца в плевенска болница

Безплатни прегледи и консултации за най-малките пациенти обявяват от новооткритата клиника за майчино и детско ...