Акценти
Начало / Икономика / Младежки лидер от Плевен ще ни представи на престижен  форум в Санкт Петербург

Младежки лидер от Плевен ще ни представи на престижен  форум в Санкт Петербург

Висока оценка и уникален шанс за Плевен да има свой представител на толкова високо международно ниво, а именно форума – „#SPIEF2018” в Санкт Петербург, Русия, получи Йордан Христов, който преди дни беше удостоен с отличието „Младежки политически лидер” от конкурса „Младите лидери на Плевен”.

Международният икономически форум ще се проведе от 23 до 26 май и е едно от икономическите събития на световно ниво, поради участниците в него. Форумът ще открие  Президентът на Руската федерация Владимир Путин на 23 май. Йордан Христов ще вземе участие на 26 май в „International strategic foresight-session «The economy of trust- key integrational force behind big Eurasia», като освен това има лична покана за участие в две допълнителни сесии. Едната е „Инфраструктура на събитията – инвестиция в качеството“, по време на която водещи експерти, правителствени служители, представители на регионите и бизнеса, ще споделят своя опит. Другият панел, в който ще вземе участие нашият представител по лична покана от „Росконгрес”,  е сесията „Бизнес диалог Русия-Израел” и „Бизнес диалог Русия – Швеция”.

„Международният икономически форум в Петербург  е не само крупно икономическо събитие, но и площадка за уреждане на диалог между страните. Така например участието във форума на западните гости има висока значимост за установяване на здрави отношения между Русия и Запада. Много държави са настроени за сътрудничество с Москва, въпреки разминаването в политическите възгледи”, каза Йордан Христов.

Намерението си да вземат участие във форума са потвърдили 1500 делегати. Главната цел на събитието е да се разгледат пътищата за подем на световната икономика. По думите на ръководителя на МВнР Сергей Лавров за своята 20-годишна история ПМИФ заслужено е получил статут на своеобразен „руски Давос“.

„На 26 май ще се проведе „Младежки Икономически Форум”, като част от #SPIEF където очаквам да има конкретни резултати и да бъдат подписани споразумения за сътрудничество между нашата организация за „Доброволчество” и международни партньори, което ще ни изведе на нов етап от развитието ни. За мен е огромна чест и отговорност да съм един от участниците във форума”, каза още Йордан Христов.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...