Начало / Общество / Младежи скандираха „Справедливост” пред  Съда в Плевен заради загинал при катастрофа техен приятел

Младежи скандираха „Справедливост” пред  Съда в Плевен заради загинал при катастрофа техен приятел

Точно в 10.30 часа пред Съдебната палата в Плевен днес младежи скандираха „Справедливост” под оглушителните звуци на свирки и сирени. Те се бяха събрали там на бдение, за да призоват за справедливо наказание за шофьора, причинил на 17 май тази година катастрофа, при която загива техният приятел Божидар Бояджиев на 17 години. Загиналото момче е било пътник в колата заедно с друг 17-годишен младеж, който се възстановява след тежки травми от катастрофата.

В този час в Плевенският съд започна дело срещу същия шофьор – 21 годишен, за причинена  катастрофа с четирима пострадали през миналата година.

„Тук сме, защото искаме справедливост  и защото искаме спазване на правилата по пътищата и прилагане на законите в пълната им сила. И най-вече – да бъдат прилагани законите навреме, защото ако делата срещу  водача, който има и предходни катастрофи, бяха приключили навреме, то Божидар можеше да е жив”, каза Мариета Димитрова, майка на приятел на загиналото момче, която е и организатор на бдението протест.

Младите хора искаха да изразят своята съпричастност към майката, бащата, сестрите на Божидар и в същото време да призоват  всички да спазват правилата по пътищата. Защото тяхното неспазване води до загуба на човешки живот, каза още Мариета Димитрова.

Прочетете също:

В ОУ „Васил Левски” в Плевен почетоха паметта на патрона си

Пред  паметника на Васил Левски в двора на едноименното училището в Плевен днес се проведе ...