Акценти
Начало / Общество / Младежи пуснаха бели балони в протест срещу насилието

Младежи пуснаха бели балони в протест срещу насилието

nasilie 1

Бели балони литнаха днес на площада в Плевен. Така младежите от Асоциацията на студентите медици-клон Плевен и център „Отворена врата” отбелязаха Деня на бялата панделка, който се отбелязва в знак на протест срещу насилието. Студентите раздаваха информационни материали и бели панделки в подкрепа на хората, които са преживели домашно насилие.

Инициативата на студентите е част от кампанията „16  дни на активизъм срещу насилието,  основано на пола”, която се провежда всяка година от 1991 г. насам от Института за глобално лидерство на жените. Участниците в кампанията избират периода от 25 ноември, когато е  Международният ден за борба с насилието срещу жените, до 10  декември – Международният ден на човешките права,  за да покажат символичната връзка между насилието срещу жените и човешките права, както и да подчертаят,  че насилието е нарушение на човешките права.
Студентите днес издигнаха плакати с искане да бъде ратифицирана Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие или така наречената Истанбулска конвенция. Ратифицирай сега – е призивът на младите хора.

 

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...