Акценти
Начало / Любопитно / Дядо Коледа и малчугани запалиха елхата пред Община Плевен

Дядо Коледа и малчугани запалиха елхата пред Община Плевен

DSCN4498

Много радостни детски усмивки и неудържими емоции озариха площада пред сградата на Община Плевен тази вечер. В очакване на Дядо Коледа малчуганите нетърпеливо го викаха по име и се оглеждаха от къде точно ще се появи.

DSCN4479

Децата от хор „Звъника” с диригент Ваня Делийска изпяха обичани от всички коледни песни, а след тях танцьори от ансамбъл „Нашенчета” зарадваха почитателите на народните танци. С песен се изявиха и ученици от НУ”Христо Ботев”. Дойде ред и на добрия старец да се отзове на детските звънки призиви. Облечен с познатата червена мантия той излезе от сградата на Общината и застана на сцената. След като помилва малчуганите и им каза стихотворение, той покани на сцената кметът проф. Димитър Стойков, за да попита дали децата, техните родители и общинарите са слушали през годината.

DSCN4449

Кметът увери Дядо Коледа, че в Плевен живеят най-талантливите и най-послушни деца, а местните управляващи правят всичко необходимо, те да растат щастливи в един прекрасен град. След това заедно с децата и Дядо Коледа той отброи последните 10 секунди преди да бъдат включени светлините на коледното дърво. Елхата засия с хиляди разноцветни лампички под дъжд от фойерверки. Дядо Коледа обеща на децата да посети всеки плевенски дом.

Празникът завърши с хубаво българско хоро в изпълнение на Духовия оркестър.

DSCN4489

DSCN4494.JPG1

deda

Прочетете също:

Ден на дъвката е днес

На 23 септември през 1848 г. американецът Джон Къртис произвежда в дома си бонбон от ...