Акценти
Начало / Политика / Младежи от КТ”Подкрепа” се обучаваха в Люксембург

Младежи от КТ”Подкрепа” се обучаваха в Люксембург

Насърчаване на активността сред младите за участие в проекти, инициативи и самоусъвършенстване – това бе темата на завършилото преди дни обучение на младежки лидери в Люксембург. Партньор в проекта бе ФСИВ Подкрепа.
В обучението са участвали младежи от 10 държави. „В българската група имаше представители от цялата страна. Всеки е имаше специфични цели и потребности, които да допълни в собственното си развитие. Това бе и мотивацията за участие”, разказа Йордан Христов, ръководител на групата и тийм лидер на обучението.
Участниците м обучението са работили съвместно с лектори на европейско ниво, като Кристоф Ман – който е един от основните фактори в политиката за младежта в Люксембург, Гай Фолц – общински съветник и отговарящ за младежката политика на местно ниво, Марис Лошч – един от най-активните в НПО сектора младежи, експерт в съвета на Европа и Европейски младежки форум. Цялото обучение, семинарите и интеркултурните вечери са на официалния език за проекта – английски. „Това е първото от серия обучения за повишаване на експертността сред младите лидери на КТ „Подкрепа”. Ние вярваме в силата на младия и подготвен човек, затова използваме всяка възможност да изграждаме своите млади кадри, както в София така и в цялата страна”, обясни Йордан Христов.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...