Акценти
Начало / Култура / Младежи обединиха таланта си в подкрепа на семейство, останало без дом

Младежи обединиха таланта си в подкрепа на семейство, останало без дом

перкусионен ансамбъл акцент

Благотворителен концерт в подкрепа на семейство Цветанови от Плевен, което остана без дом заради пожар, организираха момичетата и момчетата от Ученическия съвет на НУИ „Панайот Пипков” и Младежки градски парламент. Концертът се състоя в навечерието на светлите Великденски празници в зала „Божко Шойков” на Музикалното училище. Да подкрепят благородната инициатива на сцената излязоха Перкусионен ансамбъл „Акцент, групите Paradise Revenge, Rampage и All night long. С изпълнения се включиха още Изабел Иванова, Балетно студио към читалище „Съгласие“  с ръководител Маня Николова, Полина Тодорова от СОУ „Иван Вазов“, Георги и Васил Чапанови, Павлин Стоянов§Даниел Найденов.

Концерт НУИ Панайон Пипков

В края на вечерта бяха събрани 126 лв.

Това е втори благотворителен концерт, който Младежки градски парламент организира в помощ на семейство Цветанови. Първият беше на 25 март в зала „Катя Попова” и тогава бяха събрани 98 лв.

Сумите не са големи, но младите хора не се отказват да продължат да помагат на семейството, изпаднало в беда. То остана без покрив дни преди Коледа. На 19 декември, в 6.20 часа сутринта, когато всички все още спят, късо съединение от контакт хвърля искри, които подпалват щорите. За броени минути жилището на семейството в  кв.“Сторгозия” е обхванато в пламъци и всичко вътре изгаря. За щастие родителите и трите им деца не са пострадали.

И друга благородна инициатива намери продължение преди Великденските празници. Ученици от Езиковата гимназия в Плевен организираха акция за събиране на средства в подкрепа на Ради от Велико Търново, който страда от мускулна дистрофия. Дарителската кампания е организирана от приятели на Пламен Иванов, който беше организатор и участник в благотворителен концерт в Музикалното училище в помощ на Ради. Сега приятелите на Пламен успяха да прибавят още 320 лв. към помощта, с която приближават шанса на момчето да продължи лечението си в Израел.

Снимки: НУИ „Панайот Пипков“

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...