Акценти
Начало / Политика / Михаил Миков в Плевен: Не сме свалили от дневния ред изграждането на АЕЦ Белене

Михаил Миков в Плевен: Не сме свалили от дневния ред изграждането на АЕЦ Белене

Михаил Миков в Плевен

Коалиция „БСП лява България” и нашите кандидати за депутати се борим за едно по-справедливо отношение към обикновения човек. А това означава по-добри доходи , строителство на „Южен поток” и изграждане на АЕЦ Белене. Това каза лидерът на БСП Михаил Миков, който беше днес на обиколка в Плевен и региона, за да подкрепи кандидатите за депутати от листата на „БСП лява България“ за 15 МИР Плевен.

„Изграждането на газопровода „Южен поток”, който минава през седем плевенски общини, означава съживяване на Северна България, затова от „БСП лява България” сме за максимално бързо започване на неговото строителството. А това означава работа и доходи”, подчерта Миков.

Той беше категоричен, че БСП не е „свалила от дневния ред АЕЦ Белене”. „Това е проект на цяла България и всяка политическа партия и всеки политик в България трябва да защитава ядрената енергетика, защото дава икономически суверинитет и технологично развитие на страната ни”, заяви лидерът на социалистите.

Той подчерта, че няма никакви юридически пречки „Южен поток” да се строи и служебният кабинет би трябвало в максимално бърз порядък да отпуши изграждането му. По думите му има „много убедителен отговор за съответствието му с европейското законодателство”.

Миков изтъкна още, че поради забавянето на строителството на „Южен поток” , бюджетът пропуска сериозни приходи. Само приходите от ДДС по аванса на Южен поток са около 300 млн., посочи той. „Когато държавата се чуди откъде да запълни приходната част на бюджета, трябва да погледне какви средства биха постъпили при превеждане на аванса и започване на работата по Южен поток”, каза Михаил Миков.

Михаил Миков в Плевен (2)

В Плевен Михаил Миков се срещна с млади хора, на които каза, че за тях има перспектива в България, тъй като страната ни има нужда от компетентни млади хора. Той ги призова да учат повече, защото, за да са конкурентни на пазара на труда, младите хора трябва да имат сериозна подготовка.

И пред тях Миков изтъкна, че големите проекти, като „Южен поток” и АЕЦ Белене, са изключително добри възможности. Подчерта и друго, че бизнесът и работещите хора искат по-справедлива държава, която да присъства и осезаемо и в регионите.
В срещата днес участваха водачът на листата в Плевен проф Румен Гечев, кандидатите за депутати Васил Антонов, Минчо Минчев, Димитър Кочков, Веселин Плачков, Илиян Йончев, Ева Маринов, аобластният лидер на БС П Мирослав Михайлов, общинският председател Цветко Цветков, областният председател на Младежката организация на БСП Стефан Бурджев, членове и симпатизанти на БСП и коалиционните й партньори.

Михаил Миков в Плевен (3)

Купуването и продаването на гласове е престъпление

Прочетете също:

Депутати от ДБ с приемна днес в Плевен

Народните представители Албена Симеонова, Стоян Михалев, Владислав Панев, издигнати от „Демократична България“ днес, 14 ноември,  ...