Акценти
Начало / Култура / Михаил Вешим на „Среща с автограф” в Плевен

Михаил Вешим на „Среща с автограф” в Плевен

Михаил Вешим

Популярният писател хуморист Михаил Вешим ще гостува в Плевен на 23 април. На „Среща с автограф” той ще представи новата си книга „Текила на разсъмване”.  По думите на автора разказите в книгата са се получили по-сериозни и по-тъжни от предварителните му намерения.

Срещата се организира по повод Международния ден на книгата и авторското право и ще се състои на 23 април (четвъртък) от 17:30 ч. в книжарница „Приятели” в Плевен.

Михаил Георгиев Мишев, известен с псевдонима си Михаил Вешим, е завършил „Журналистика” в СУ „Климент Охридски ”. От 1982 г. работи в редакцията на хумористичния вестник „Стършел”, на който в момента е главен редактор.

Автор е на хиляди фейлетони, стотици разкази, хумористични спектакли, радиопиеси и сценарии за телевизионни програми. Има издадени над 15 книги, между  които са „Австрийците идват”, „Английският съсед”, „Руският съсед”, „Нашингтон” и „Когато бях морски капитан”. По романа му „Английският съсед” е заснет телевизионен сериал.

През 2002 г. негови разкази са включени в „Антология на световния хумор”, публикувана във Виетнам, наред с разкази на Марк Твен и Уди Алън.

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...