Акценти
Начало / Политика / Митинг в неделя в подкрепа на АЕЦ Белене

Митинг в неделя в подкрепа на АЕЦ Белене

В неделя, 22 април, от 9.30 часа пред Драматичния театър в Плевен ще се проведе митинг в подкрепа на строителството на АЕЦ Белене. Той се организира от граждански комитет „Аз не се отказвам от АЕЦ Белене, а ти”, който досега беше инициатор на два митинга в защита на проекта – в Белене и край Българене .

От БСП – Плевен за пореден път заявиха, че застават категорично зад действията на гражданския комитет, защото са продиктувани от интереса на региона и от интереса на държавата, подчерта депутатът Румен Петков. Той участва днес в Плевен в среща с местни представители на двата най-големи синдиката – КНСБ и „Подкрепа”, които са заявили подкрепа на предстоящия митинг. От областния председател на БСП Васил Антонов научихме още, че участие в митинга са заявили представители на всички 11 общини в Плевенска област, както и съмишленици от областите Видин, Враца, Монтана, Ловеч, Велико Търново, Габрово, Русе.

„Включването на двата синдиката, което е от изключителна важност за нас, както и на представители на толкова много области от Северна България говори категорично, че става въпрос за обществен протест, а не за партийно мероприятие”, подчерта Румен Петков. Той  допълни, че има предложение до Изпълнителното бюро на БСП да се водят разговори със синдикатите и на национално ниво, както и с работодателските организации, с други неправителствени организации и партии. „Убеден съм, че потенциалът от недоволството от съсипването на Белене е много голям и преобладаващата част от българските граждани, независимо от внушенията против Белене през последните години, са на мнение, че това е необходим, сигурен и икономически ефективен енергиен проект”, заяви още Петков и допълни, че политическият ангажимент на БСП е, чрез подписката за референдум за АЕЦ Белене, чрез самия референдум и чрез различните протестни действия да обърнат хода на събитията. „На хората трябва да е ясно, че при спечелване на следващите избори, проектът „Белене“ ще бъде реализиран по най-бързия начин“, декларира депутатът от Коалиция за България.

Прочетете също:

Депутати от ДБ с приемна днес в Плевен

Народните представители Албена Симеонова, Стоян Михалев, Владислав Панев, издигнати от „Демократична България“ днес, 14 ноември,  ...

2 коментари

  1. Който е мераклия да строи да строи на свой риск и отговорност, но да не намесва държавата. Какво от това,че да речем мнозинството от българите искат АЕЦ-Белене. Трябва ли тези, които не искат и виждат, че проекта е каца без дано да участват със своите данъци и да плащат тяхната простотия. Ами едни са „За“ защото искат просто да се фукат и са им внушили ,че анадолският е по-голям.

    • Който е мераклия да строи да строи на свой риск и отговорност, но да не намесва държавата. Какво от това,че да речем мнозинството от българите искат АЕЦ-Белене. Трябва ли тези, които не искат и виждат, че проекта е каца без дано да участват със своите данъци и да плащат тяхната простотия. Ами едни са „За“ защото искат просто да се фукат и са им внушили ,че анадолският е по-голям. Хора и тъпанари всякакви. Защо желаещите да строят АЕЦ-Белене не заложат имотите си да направят акционерно дружество и да я построят. Щом проекта е гарантирано печеливш нека да спечели който е прозорлив. Питам Станишев, Р.Овч. Р.Петков те какво ще заложат, както и инициаторите на протеста.