Акценти
Начало / Общество / Мирен протест срещу беззаконията в България ще има днес в Плевен

Мирен протест срещу беззаконията в България ще има днес в Плевен

В 19 часа пред сградата на Съдебната палата в Плевен ще се проведе протест срещу беззаконията в България. В мирната проява ще участват плевенските мотористи, граждани, близки на пострадали при ПТП.

Така Плевен става част от националния протест, организиран от рокерите по повод пуснатия под домашен арест Фарук Бекташ, който на 24.07.2016г. край град Драгоман уби семейството мотористи Бойко и Таня Бойкови. В момента турският гражданин е в неизвестност.

Поради ниската ефективност на съдебната ни система и безнаказаността на виновниците рокери от страната се обединяват във Фейсбук група и организират мирен протест.

Днес те ще изкажат недоволството си в София, а утре ще го направят в по-големите градове. В Пловдив шествито ще започне от 19:00 часа пред Съдебната палата.

„По пътищата осакатяват ХОРА. По пътищата умират ХОРА! Потърпевши и почернени семейства с години чакат справедливост, каквато НЯМА! Защото съдебната ни система пуска убийци и изнасилвачи, а осъжда пенсионерът, който е откраднал хляб, за да не умре от глад!

Това НЕ е протест на мотористите. Това е протест на ХОРАТА! Протест на всички, на които им е омръзнало от своеволията и всички, които искат справедливост!

Това е мирен протест на ХОРА! Хора, които искат справедливост и промяна. А Таня и Бойко, които бяха убити от Фарук Бекташ, са символът на тази промяна! И символът на обединението! Протестите са мирни и не са политически обвързани!“.

Това е текстът, който организаторите на протеста разпространяват чрез социалните мрежи, където организират проявата днес в повече от 16 големи градове в страната.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...