Начало / Общество / Министърът на спорта награди млади плевенски таланти

Министърът на спорта награди млади плевенски таланти

Десет  талантливи деца от Плевен получиха от министър Радостин Василев почетна значка на Министерството на младежта и спорта за постижения в областта на спорта, изкуствата и науката. Това се случи вчера   при старта в Плевен  на кампанията “10 причини младите да останат в България”. Инициативата започна в Деня на спорта в центъра на града.

Отличени бяха състезателите Альоша Илиев (борба), Ивелин Николаев (футбол), Симона Маринова (плуване), лауреатите от национални и международни олимпиади Ванеса Средкова (испански език), Гергана Савчева (испански език), Крум Александров (физика и химия), Михаил Банков (физика, астрономия, информатика, математика и лингвистика), художничките Виктория Иванова и Лилия Янкова, както и певицата Стефани Славчева, която има богата колекция от медали от престижни певчески национални и международни конкурси.

„За мен беше чест да присъствам на събитие, в което виждам толкова много деца. През последните пет месеца, в които съм министър на младежта и спорта, присъствам на събития, насочени именно към децата, защото изключително дълго време младите таланти бяха забравени за сметка на спорта за високи постижения”, каза министър Василев, който е патрон на инициативата.

Той подчерта, че е предприел необходимото зала “Спартак”в града да има отопление, вентилация и климатизация, след като  Община Плевен спечели два проекта в ММС. „Докато съм на този пост, предполагам, че ще ми стигне времето, за да направя най-хубавата спортна зала в град Плевен и тези деца да не тренират и играят в руини и на студено, а да има къде да отидат. Моята цел е да давам посоката. Тя е в масовия спорт, а средствата на държавата да отиват за спортна инфраструктура за децата”, каза още Радостин Василев.

Кампанията “10 причини младите да останат в България” ще продължи и в други градове на страната, за да бъдат представени постиженията на онези млади българи, които с резултатите си носят повод за гордост на цялата нация.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...