Акценти
Начало / Икономика / Министерство на културата представя в Плевен програма „Културно предприемачество, наследство и сътрудничество“  

Министерство на културата представя в Плевен програма „Културно предприемачество, наследство и сътрудничество“  

На 18 септември от 10 ч. в Арт център Плевен Министерството на културата организира среща, която е част от информационната кампания на Министерството за представяне на програмата „Културно предприемачество, наследство и сътрудничество”. Поканени са представители на неправителствени организации, на общините и културни организации. Ще бъдат разяснени условията за кандидатстване по програмата – допустими кандидати и партньори, дейности, които могат да получат финансиране и други важни аспекти.

Ще бъдат подкрепени проекти, позволяващи организирането на разнообразни артистични и творчески събития, фестивали, пърформанси, изложби и инициативи, които трябва да съживят периферните пространства, да вдъхнат нов живот в по-малки градове и села и не на последно място – да привлекат и ангажират нови публики. Стойността на един проект следва да е в рамките от 50 до 200 хиляди евро. Общият размер на отпуснатите средства е 3 164 706 евро, съобщи в аванс Николета Минчева, експерт в ОИЦ – Плевен.

Крайният срок за подаване на проектните предложения е 03.12.2019 г. Кандидатстването се осъществява чрез Информационната система за управление и наблюдение на средствата от ЕС – ИСУН 2020. Там е публикуван и целият пакет документи, с които заинтересованите трябва да се запознаят.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...