Начало / Общество / Метъл група организира акция за почистване в Кайлъка

Метъл група организира акция за почистване в Кайлъка

Този петък, 21 октомври, от 14 часа ще започне акция за почистване на района около Големия язовир в Кайлъка. Тя е организирана от метъл бандата Grimaze и е част от инициативата „Да живеем в чистота“, с която музикантите са се ангажирали вече от година.

Идеята на кампанията е всеки да носи със себе си  чувалче и отдели време от разходката си  да събере отпадъци, които са разхвърляни в огромни количества из прекрасната ни природа. Надяваме се, че с тази наша идея ще вдъхновим колкото се може повече хора да събират по някой отпадък или по няколко чувалчета отпадъци, или поне да спрат да ги хвърлят навсякъде, споделят музикантите на създадената за кампанията Фейсбук страница.

За по-малко от година идеята има над 5000 последователи, с които са събрани над 100 000 литра отпадъци.

Това мотивира групата да организира национално турне, на което не само да свирят, но и да събират ентусиасти  и заедно да почистят. Плевен стана един от деветте градове в страната, в които Grimaze ще има концерт и екоакция.

Концертът ще се състои на 20 октомври от 21 часа в клуб Rock n Rolla. На следващия ден, 21 октомври, бандата ще осигури чували и ръкавици за всеки, който желае да се включи в почистването около Големия язовир в Кайлъка.

Прочетете също:

В ОУ „Васил Левски” в Плевен почетоха паметта на патрона си

Пред  паметника на Васил Левски в двора на едноименното училището в Плевен днес се проведе ...