Акценти
Начало / Здравеопазване / Благотворителна кампания по повод Деня за борба с рака на гърдата организират студенти медици

Благотворителна кампания по повод Деня за борба с рака на гърдата организират студенти медици

По повод Световния ден за борба с рака на гърдата – 19 октомври, Асоциацията на студентите по медицина в България – Плевен,  провежда благотворителна кампания с цел подобряване информираността и ранната диагностика на заболяването.

Кампанията започна вчера  с информационни дни, които ще се проведат  до 21 октомври.  В центъра на Плевен ще се раздават информационни материали, свързани с профилактиката на рака на гърдата.

На 20 октомври (четвъртък), 18.00ч., зала  „Асклепий” на  Медицински университет-Плевен проф. д-р Ташко Делийски ще изнесе публична лекция на тема „Рак на млечната жлеза – профилактика и съвременни постижения“.

Кампанията ще завърши с благотворителен концерт на 21 октомври,  от 18.00ч., в зала „Катя Попова“ . На сцената ще излязат  DORI DIOS Music Center,  възпитаници на НУИ „Панайот Пипков“ – Плевен,  смесен хор „Звъника“ при Центъра за работа с деца с диригент Ваня Делийска,  школа по спортни танци „Зорая“. Входът за концерта ще е 5 лв.

Кампанията се провежда под патронажа на кмета на община Плевен Георг Спартански и ректора на МУ-Плевен проф. д-р Славчо Томов.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...