Акценти
Начало / Политика / Местните хора на Кунева канят ГЕРБ на публичен дебат, Зеленогорски иска лично да разходи Бойко Борисов в Плевен

Местните хора на Кунева канят ГЕРБ на публичен дебат, Зеленогорски иска лично да разходи Бойко Борисов в Плевен

На открит дебат във връзка с публичните финанси на Община Плевен канят ГЕРБ от местната структура на партия „Движение България на гражданите”. Това обяви на първата пресконференция  на партията в Плевен ръководителят на опорния екип за областта Георг Спартански. В пресконференцията участва и Найден Зеленогорски, който е член на Националния съвет на партията, както и двама членове на опорния екип – Валери Илиев и Виктор Попов /на снимката от ляво – надясно/.

Хората на Кунева обявиха, че предоставят възможността на ГЕРБ – Плевен сами да изберат датата и мястото на публичния дебат, на който да разискват накъде отива Плевен и какви са финансовите перспективи на Общината. Повод за искания дебат е позицията на партия „Движение България на гражданите” в Плевен, че се очертават сериозни проблеми с приходната част в общинския бюджет. „Обезпокоени сме, че дори и този занижен бюджет по отношение на приходите няма да бъде изпълнен, което ще се отрази негативно и върху разходната част на бюджета, в резултат на което много местни потребности няма да бъдат изпълнени”, заяви Георг Спартански, мотивирайки позицията си с факта, че, в направения пред ОбС отчет за полугодието, приходната част в бюджета е изпълнена едва на близо 50%. Спартански дори прогнозира, че в общинския бюджет ще се отвори голяма яма от недостиг на близо 1 млн. лв., след като от ВАС потвърдят решението на Административния съд в Плевен за отмяна на увеличението на данък сгради, данъка за превозни средства и налога при възмездни сделки с недвижими имоти. Хората на Кунева не се съмняват, че на 2 октомври ВАС ще потвърди решението на АС – Плевен, тъй като „увеличението на тези налози е незаконосъобразно”, категорични са те.

По линията на приватизацията приходите са нулеви, което напълно проваля инвестиционната политика на сегашните управляващи, заяви още Георг Спартански.

От своя страна Найден Зеленогорски изрази желание лично да разходи премиера Бойко Борисов в Плевен, за да му покаже какво е направено в града по проекти, които Община Плевен е спечелила докато той е бил кмета, а сега някой друг им реже лентите.

Предходното управление на Плевен направи така, че първата година на сегашните управляващи да е комфортна с трите подписани проекта за над 20 млн. лв., подчерта Зеленогорски. Той вметна още, че проектът за модернизация на транспорта в общината, който е за 23 млн.лв., също е подготвен от неговата администрация. Надявам се новото общинско ръководство да покаже също такъв управленски капацитет и ще очаквам да видя какви проекти ще подготвят и спечелят през следващата финансова година, каза още Зеленогорски и изрази надежда високият кредитен рейтинг, който Общината е спечелила при неговото управление, сегашното да съумее да задържи.

Участниците в пресконференцията не пропуснаха да коментират и случая със засадените цветя и палми на ул. „Гренадерска”, които бяха извадени веднага след откриването й от премиера. Този случай напомня за едни едни по-стари времена, които смятахме че отдавна са забравени, коментираха те и окачествиха случая като  недостоен и обиден за плевенчани.

Прочетете също:

Депутати от ДБ с приемна днес в Плевен

Народните представители Албена Симеонова, Стоян Михалев, Владислав Панев, издигнати от „Демократична България“ днес, 14 ноември,  ...