Акценти
Начало / Култура / Международният фестивал на изкуствата “Жреци на музите” кани младежи от цял свят

Международният фестивал на изкуствата “Жреци на музите” кани младежи от цял свят

 ff

Международният фестивал на изкуствата “Жреци на музите” кани младежи от цял свят. Осмото издание на фестивала ще се проведе от 20 до 30 август 2014 година в град Царево. Организатори на проявата са  Сдружение „ТЕМП–АРТ” и Община Царево със съдействието на Българската асоциация на аматьорските театри – БААТ.

Целта на Фестивала е да сформира младежки форум на изкуствата, който да събере млади творци от цял свят. Участниците ще представят културните традиции на своите държави и ще изградят помежду си творчески и приятелски контакти. Посредством концерти, спектакли, пърформанси, презентации и хепънинги, фестивалните дни ще се превърнат в пъстра палитра от всички видове изкуства.

Фестивалът  няма състезателен характер, а представлява неформален обмен на идеи и художествени практики от различни сфери на изкуствата между младите творци, като дава свободата на всяка група и отделен творец да покажат таланта си пред публика, необременени от състезателен дух, а само заради магията на изкуството.

Във Фестивала след предварителна селекция ще вземат участие над 600 младежи от 7 до 35 години, ученици от средните и висшите училища по изкуствата, както и участници в различни творчески школи, студии и формации от страната и чужбина.

Участниците във Фестивала имат уникалната възможност да се изявяват на открити сцени в осем курорта по българското Южно Черноморие  –  Синеморец, Ахтопол, Варвара, Лозенец, Приморско, Китен, Созопол, по време на петнадесет тричасови миксконцерти, над десет спектакъла, осем изложби, вечери на отделните изкуства, уъркшопове, хепънинги и презентации.

30% от таксата за участие се заплаща до 31 март, а останалата сума – до 1 август.

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...