Акценти
Начало / Спорт / Баскетболистът на „Спартак“ Джеймс Анакреон най-добър чужденец в Мача на звездите

Баскетболистът на „Спартак“ Джеймс Анакреон най-добър чужденец в Мача на звездите

Джеймс Анакреон

Баскетболистът на Спартак (Плевен) Джеймс Анакреон изигра страхотен „Мач на звездите“ за отбора на чужденците, които се състезават в Националната баскетболна лига. Тежкото крило на плевенския тим наниза цели 26 точки в коша на противника, като към тях добави и 3 борби за ефективност от 23 пункта, което го остави на крачка от наградата за MVP в двубоя, който се игра в зала „Конгресна“ във Варна. В традиционната среща отборът на Volkswagen, съставен от българските баскетболисти от НБЛ, победи състава на Turkish Airlines, в който се подвизаваха чужденците с 95:88. Призът за „Най-полезен играч“ на срещата бе спечелен от любимеца на варненската публика Асен Великов, който завърши с 10 точки, 9 асистенции, 5 борби и 3 отнети топки и постигна най-висок коефициент от своя отбор – 24, съобщава pleven sport.eu.

Двата тима се опитаха да бъдат максимално атрактивни и същевременно да се забавляват на терена. Срещата се състоя от три части, в които българите надиграха чужденците в тренировъчно темпо, като всички се пазеха от контузии, с оглед на предстоящия турнир за Купата на България. В останалите 10 минути от редовните 40, отборът на българите се изправи срещу шампионския тим на Черно море от края на 90-те години на миналия век, губейки от варненските легенди.

Седем играчи на отбора-победител се отчетоха с двуцифрен точков актив. Освен Асен Великов това бяха Павел Маринов (14), Божидар Аврамов (12), Иван Лилов (11) и Симеон Илиев, Павел Иванов и Николай Върбанов с по 10 точки. За чужденците освен Анакреон, който вкара 26 точки, Върнън Тейлър отбеляза 20, а Шон Барнет се отчете с 22.

Плевенският баскетболист Джеймс Анакреон взе участие и в конкурса за забивки, като достигна до финала където загуби от Върнън Тейлър. В полуфиналите Божидар Аврамов асистира с глава за забивка на Симеон Илиев, а Павел Маринов не успя в трите си опита. Джеймс Анакреон също не сполучи при първия опит, но при втория заби с гръб към коша. Върнън Тейлър, очакваният фаворит в конкурса, демонстрира експлозивна първа забивка, за да стигне до финал с баскетболиста на Спартак Анакреон. Мощта на Тейлър не стигна в първите забивки от финала, но след равенството в първи кръг от него, баскетболистът на Рилски спортист прескочи автомобил, за да забие, и с това не остави шанс на Джеймс Анакреон, който не успя в последните си опити.

Треньори на съставите днес бяха наставникът на Черно море Денислав Коцев и селекционерът на шампиона Лукойл Академик Димитрис Галанис. Традиционният конкурс за стрелба от тройката бе спечелен от Иван Лилов, а Шон Барнет бе най-добър в надпреварата за умения.

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...