Акценти
Начало / Общество / Международният ден за безопасен интернет отбелязваме днес

Международният ден за безопасен интернет отбелязваме днес

В над 140 страни по света днес ще бъде отбелязан Международният ден за безопасен интернет. Тази година той ще премине под обединяващото мото „Заедно за по-добър интернет“.

Годишното честване на Деня за безопасен интернет цели да повиши осведомеността за един по-безопасен и по-добър интернет, където всеки може да използва технологиите отговорно, с уважение, критично и творчески. Кампанията има за цел да достигне до децата и младежите, родителите и настойниците, учителите, възпитателите и социалните работници, както и до индустрията, политическите дейци и политиците, за да насърчи всички да изиграят своята роля за създаването на един по-добър интернет. Това ще даде възможност на всеки един потребител да се възползва оптимално от всички възможности, които новите технологии предлагат, независимо от възраст, етнос, религия, сексуална ориентация или пол.

Международният ден за безопасен интернет се провежда през месец февруари всяка година и има за цел да насърчи безопасно и отговорно използване на онлайн технологиите и мобилните устройства от децата и младите хора по цял свят. Започнал като европейска инициатива, през последните години Денят за безопасен интернет се отбелязва в цял свят.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...