Акценти
Начало / Здравеопазване / Международна научна конференция за студенти и млади лекари започва днес в Плевен

Международна научна конференция за студенти и млади лекари започва днес в Плевен

ТЕЛЕЦ

От 16 до 19 октомври Медицинският университет в Плевен ще бъде домакин на традиционната Международна научна конференция за студенти и млади лекари. Тази година това е нейното единадесето издание и то ще премине под мотото „Обърни на страница 11”.  Чрез мотото акцентираме върху това, че нашето внимание е насочено към иновацията в най-различни аспекти, които по уникален начин променят облика на медицината, обясниха от организационния комитет, съставен изцяло от студенти, под ръководството на д-р Дияна Пендичева,  асистент в катедра „Фармакалогия” на Плевенския университет.

Над 200 студенти, докторанти  и млади лекари са заявили участие в научния форум. Половината от тях са от европейски универститети, с които нашето висше училище  е в партньорски отношения.

Конференцията  започва тази вечер с научна сесия, изцяло посветена на новите технологии в медицината, под ръководството на д-р Добромир Димитров,  член на Управителния съвет на Международната асоциация за минимално инвазивна  и неинвазивна медицина и сертифициран лекар за работа с терапевтичната ХАЙФУ-система, с която се стопяват тумори.

Официално конференцията ще бъде открита утре от 8.30 часа в ТЕЛЕЦ от ректора на университета проф. Славчо Томов. След което е предвидена пленарна лекция „Вируси и рак“  на проф. д-р Кълвачев, д.м.н от Лабораторията  по Молекулярна вирусология, ВМА – София.

Форумът ще продължи със занимания по секции и ще бъде закрит в петък с връчване на награди и сертификати на участниците.

Прочетете също:

Десетдневка на безплатни прегледи за деца в плевенска болница

Безплатни прегледи и консултации за най-малките пациенти обявяват от новооткритата клиника за майчино и детско ...