Акценти
Начало / Икономика / Международна конференция по металолеене започва днес в Плевен

Международна конференция по металолеене започва днес в Плевен

На 14 и 15 април 2016 година в Плевен ще се проведе XXIII Международна научно техническа конференция „Металолеене 2016”. Организатор на конференцията е Научно техническият съюз по машиностроене.

В конференцията ще вземат участие представители на леярските предприятия в България, учени в областта на металолеенето от БАН и технически университети от България и чужбина, водещи световни и български фирми за машини, съоръжения, технологии, материали и услуги за металолеенето, леярски съюзи и асоциации от България и други страни. В конференцията ще вземат участие представители от България и още 12 страни.        На конференцията ще бъдат представени 22 научни доклада и 5 презентации на фирми, в които ще бъдат разгледани най-новите постижения на науката и техниката в областта на леярското производство.

Така форумът изпълнява ролята на иновационен посредник между учените и изследователите от една страна и леярското производство от друга. Тя е място където се обсъждат и проблемите на леярското производство.

Градът ни за трети път е домакин на международния научен форум.

 

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...