Акценти
Начало / Култура / Акордеонно турне на студенти от НМА спира в Плевен и Кнежа

Акордеонно турне на студенти от НМА спира в Плевен и Кнежа

За поредна година, студенти от класа по акордеон на доц. д-р Добромир Митев от НМА „Проф. Панчо Владигеров“ гр. София, ще гостуват в няколко български града, за да покажат  възможностите  на този прекрасен инструмент.

Ивайло Флоров и Мария Гешевска  от четвърти курс, Мария Димитрова – трети, и Ивелин Иванов – втори , водени от своя преподавател, който е безспорен авторитет в българското акордеонно изкуство, ще зарадват публиката с изпълнения на пиеси от Гридин, Паницкий, Анжелиз, Шуман, Лист, Албениз, Дранга, Ралчев и други.

В Плевен концертът ще е на 19 април, от 11.30ч в ХГ „Дарение Светлин Русев”.

акордеонисти

Акордеонните турнета се превръщат в традиционни срещи и обмяна на опит с по – младите последователи, а концертите се радват на голям интерес. Тази година за пръв път ще се насладят на техните изпълнения във Видин. Концертът там ще се проведе на 18 април (понеделник). Вечерта на същия ден от 18:30 ч. студентите, които са лауреати от наши и международни конкурси, ще свирят в малкия салон на  Народно читалище „Борба“ в Кнежа.

Студентите  ще се представят и в родния град на своя преподавател –  Ловеч, от 18:00 ч. в  Клуба на Съюза на дейците на културата. В турнето са включени още концерти във Велико Търново, Бургас, Самоков. Млади изпълнители  ще вземат участие и в Националния конкурс за акордеонисти „Танцуващи клавиши“ в Нови пазар.

Входът за  концертите е свободен.

 

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...