Акценти
Начало / Култура / Международен конкурс за детска рисунка отново обявиха организаторите на изложението „Пчеларство”

Международен конкурс за детска рисунка отново обявиха организаторите на изложението „Пчеларство”

Международен конкурс за детска рисунка и пластика на тема “Пчеларството – екология и плодородие, пчелният мед – здраве и дълголетие” обявяват организаторите на традиционното изложение-договаряне „Пчеларство – Плевен 2014” – „Партнерс експо” ЕООД и Областен пчеларски съюз – Плевен. Тази година като съорганизатор на конкурса се включва и най-старият културен институт в града – читалище „Съгласие 1869” по повод 145-годишния си юбилей.конкурс_детска рисунка

Детските творби ще се състезават в три възрастови групи – от 3 до 5 год., от 6 до 12 год. и  от 13 до 16 год. (вкл.). Всяко дете може да участва с максимум 2 рисунки и 1 пластика.

Срокът за представяне на творбите е до 4 февруари  в офиса на  “Партнерс експо” ООД – България, 5800 Плевен, пл. “Възраждане” 1, стая 325, или на адреса на читалище «Съгласие 1869», пл. “Възраждане” 7.

На гърба на всяка рисунка трябва да са написани – три имена, възраст, град, адрес, телефон за връзка и училище/школа. Рисунките трябва да са с размери до 35 см височина/50 см широчина.  За пластиките няма дефиниран размер и е желателно да се изпращат в кутия.

Жури от специалисти и представители на съорганизаторите ще подбере най-добрите рисунки и пластики, които ще участват в изложбата, съпътстваща форума.

За най-добрите отличени творби са предвидени награди – грамоти и пчелен мед, осигурени съответно от “Партнерс експо” ООД и от  Областния пчеларски съюз – Плевен.

Награждаването ще се състои на церемония по време на изложението, което ще се проведе от 7 до 9 февруари 2014  в Плевен. С най-добрите рисунки, участвали в конкурса, по традиция ще бъде подредена изложба.

 

Прочетете също:

С пътешествие  в театъра и премиера на „Чудо” Плевен ще се включи в Нощ в театъра

ДКТ „Иван Радоев” ще предложи разнообразна програма на почитателите на театралното изкуство за предстоящата  на ...