Акценти
Начало / Образование / Медицински университет – Плевен открива тържествено академичната година за чуждестранните студенти

Медицински университет – Плевен открива тържествено академичната година за чуждестранните студенти

На 15 февруари Медицински университет – Плевен организира тържествено откриване на академичната година за новоприетите чуждестранни студенти, информират от учебното заведение. Припомняме, че за поредна година Медицински университет – Плевен не само запази тенденцията на засилен интерес от страна на чуждестранни кандидат-студенти да изучават медицина, но и надхвърли очакванията с рекорден прием от над 250 новозаписани студенти от чужбина. Най-висок отново е делът на чуждестранните граждани от Великобритания – близо 110, следвани от студенти от Индия (48), Германия (19), Испания (12) и Нигерия (9). За първи път към потока от чуждестранни студенти се присъединяват кандидати от Естония, Австралия, Бангладеш, Камерун и Египет.
От началото на месец февруари, в рамките на две седмици, чуждестранните студенти, придружавани от служители и студенти на висшето училище, се включиха в Програма на адаптация. Бяха проведени срещи-разговори с представители на агенции за недвижими имоти, на банкови и застрахователни институции, на служба „Миграция“, информационни турове в Университета и библиотеката, както и посещения на важни културно-исторически обекти в град Плевен – Регионален Исторически музей, Панорама „Плевенска Епопея 1877 г.“ и Галерия „Светлин Русев“.
Тържественото откриване на академичната година за чуждестранните студенти в МУ-Плевен ще се проведе на 15 февруари, понеделник, в зала „Магнум“ от 10.00 ч, където те ще бъдат приветствани от ректора, от декана на Факултет „Медицина“, както и от председателите на студентските организации в МУ-Плевен и от представители на Община Плевен и на областна администрация.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...