Акценти
Начало / Образование / Медицинският университет приключи приема за специалност „Медицина“

Медицинският университет приключи приема за специалност „Медицина“

Медицински университет ПлевенСлед трето класиране Медицинският университет в Плевен приключи успешно приема за обучение по държавна поръчка във Факултет „Медицина”., информират от висшето училище. Записани са общо 90 бъдещи медици, от които 41 момчета и 49 момичета, като с най-висок бал – 34,26,  е приета студентката Теодора Емилова Цветкова от град Тръстеник.

След запълване на местата за обучение по държавна поръчка, законът дава право на университета да обяви прием платено обучение в рамките на капацитета на висшето училище. След обнародване в Държавен вестник на решението на Народното събрание за прием на Закона за изменение и допълнение на Закона за висшето образование , Медицински университет – Плевен ще обяви места за прием платено обучение по основните професионални направления, по които провежда обучение за учебната 2014/2015 година. Само за специалността „Медицина“  местата за платено обучение ще са 25. Официално те ще бъдат обявени в края на месец август, уточняват от висшето училище.

За специалност „Медицина” право да кандидатстват за обучение срещу заплащане ще имат кандидат-студентите, положили успешно конкурсните изпити по биология и химия във висшето училище в Плевен, но неприети на класиранията за местата по държавна поръчка. Това право се дава и на кандидати, положили успешно състезателните изпити в друг медицински университет в страната срещу представяне на служебна бележка, удостоверяваща изпитния им резултат.

Годишната такса за платено обучение за специалност „Медицина” за новата учебна година е 7 414,20 лв

Прочетете също:

Образователни игри и творчески занимания за децата в РИМ – Плевен

 Регионален исторически музей – Плевен  и тази година ще организира  инициативата „Лято в музея”, която ...

Един коментар

  1. Какво значи най-висок бал – 34,26?