Акценти
Начало / Здравеопазване / Медицинският университет е домакин на национален обучителен семинар по онкология за студенти и млади медици

Медицинският университет е домакин на национален обучителен семинар по онкология за студенти и млади медици

Плевенският Медицински университет ще е домакин на първия в страната национален обучителен семинар по онкология за студенти, специализанти и млади лекари. Инициативата и организацията за това са на Асоциацията на студентите медици в България – клон Плевен, форумът е под патронажа на ректора на МУ Плевен проф. д-р Григор Горчев.

Семинарът ще се проведе в сградата на Телекомуникационния ендоскопски център към университета в два поредни дни – 25 и 26 февруари. Първият ден е фокусиран предимно върху базисните подходи при лечението и диагностиката на онко заболяванията като цяло, както и върху невроендокринните карциноми и туморите при жената. Вторият ден ден е насочен предимно към хирургичните методи на лечение и туморите на гастроинтестиналния тракт.

Във връзка с постоянно нарастващата честота на раковите заболявания и проблемите с тяхното диагностициране и лечение, онкологияа е основен дял от медицината, с който всеки млад медик трябва да е запознат. Въпреки това, тя не се изучава като редовна дисциплина в образователната програма на студентите в медицинските университети в страната, казват организаторите.

Целта на този семинар е да постави основа в клиничното мислене при търсенето, правилното диагностициране, стадиране и лечение на карциномите, както и да доразвие представите за развитието и възникването им съобразно най-новите открития и теории. В продължение на два дни едни от най-добрите специалисти в съответните области ще запознаят студентите и младите лекари с последните похвати и технологии и ще споделят своя опит в лечението на най-предизвикателната група заболявания.

Прочетете също:

Десетдневка на безплатни прегледи за деца в плевенска болница

Безплатни прегледи и консултации за най-малките пациенти обявяват от новооткритата клиника за майчино и детско ...