Начало / Образование / Медицинският изпраща нов випуск лекари, двама са носители на „Златен Хипократ”

Медицинският изпраща нов випуск лекари, двама са носители на „Златен Хипократ”

80 абсолвенти от България, Сърбия, Украйна и Македония ще получат днес на тържествена церемония дипломи за завършена образователно-квалификационна степен „Магистър” и професионална квалификация „лекар”. Това е 40-тият пореден випуск на факултет „Медицина” на Медицински университет – Плевен, който през тази година отпразнува 45-годишния си юбилей.

По традиция празникът ще започне с ритуал по предаване на символите на Университета. Началото е в 10 часа пред Ректората. Веднага след това е празничното шествие на абсолвентите, което ще стигне до площад „Възраждане”. Там отличници на випуска ще поднесат венец пред Вечния огън  на Параклис-мавзолей  „Св. Георги Победоносец”.

Тържествената промоция на младите лекари е от 11 часа в зала „Магнум” на Втора клинична база.

Средният успех на Випуск 2019 млади лекари е Много добър 5.22 с  общо 29 отличници. Първенци на випуска, завършили с пълно отличие от курса на обучение и държавните изпити, са д-р Виктор Веселинов Петров и д-р Венелина Валентинова Гандилева. Те ще бъдат наградени с позлатен плакет „Златен Хипократ“. За висок успех дипломантите ще бъдат наградени с плакет „Отличник” на Факултет „Медицина”, луксозни дипломи и пособия, с които да започнат лекарската си практика.

По покана на Академичното ръководство на МУ-Плевен специален гост на събитието тази година, който ще изнесе академично слово за младите лекари от Випуск 2019, е проф. Пламен Джуров – български композитор, диригент и общественик, професор по дирижиране в Националната музикална академия „Панчо Владигеров“.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...