Акценти
Начало / Общество / Медиите с най-много заявления за достъп до обществена информация към Община Плевен

Медиите с най-много заявления за достъп до обществена информация към Община Плевен

През второто тримесечие на годината в Община Плевен  са постъпили 59 заявления за достъп до обществена информация. От тях 10 са писмени, а 49 – устни, посочват в отчета си от Община Плевен. 45 са подадени от представители на медии, три – от неправителствени организации, две – от юридически лица, а девет – от физически лица. Няма постъпили заявления за ДОИ от чужди граждани и лица без гражданство.

Без разглеждане са оставени четири писмени заявления, едно писмено заявление по същността си не представлява искане за достъп до обществена информация по смисъла на ЗДОИ. За три писмени заявления срокът е удължен поради големия обем на исканата информация. На всички останали заявления е отговорено в рамките на установените със Закона за достъп до обществена информация срокове, с изключение на постъпило на 21 юни заявление, чийто отговор ще бъде предоставен през месец юли.

Постъпилите заявления касаят упражняване на права или законни интереси – 6 на брой; отчетност на институцията – 9; процес на вземане на решения – 16; изразходване на публични средства – 8, контролна дейност на администрацията – 10; предотвратяване или разкриване на нередности – 2; актове на Община Плевен – 8.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...