Акценти
Начало / Общество / Меглена Кунева с работна визита днес в Плевен

Меглена Кунева с работна визита днес в Плевен

Вицепремиерът и министър на образованието и науката Меглена Кунева ще бъде на работно посещение днес в Плевен. Тя ще се срещне с кмета на Плевен Георг Спартански в Заседателната зала на Общината, след което ще даде пресконференция за медиите от 16:00 часа на същото място.

Преди това министърът на образованието и науката ще проведе работна среща с учители от Плевен, Габрово и Ловеч, на която ще бъдат обсъдени новите учебни програми за първи и пети клас на общообразователните училища. Поканени са да присъстват по 100 преподаватели от трите града.

Програмата на Меглена Кунева продължава с посещение на Медицински университет – Плевен, където от 17.00 ч. в зала „Амброаз Паре“ на Телекомуникационния център тя ще се срещне със студенти и преподаватели за дискусия на тема: „Как висшето образование в България може да стане конкурентно на нашия и европейския пазар на труда?“.

Вицепремиерът и председател на „Движение България на гражданите” от РБ ще завърши визитата си със среща от 18:30 часа, на която ще обсъди политическите приоритети на Реформаторския блок с ръководствата на общинските структури на ДБГ и актива на РБ.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...