Начало / Политика / Меглена Кунева: Не изключвам провеждането на предсрочни избори

Меглена Кунева: Не изключвам провеждането на предсрочни избори

Правителството не предприема никакви антикризисни мерки и ако това не се отразява на политиката в телевизора, то се отразява осезаемо в хладилника на хората. Това коментира в Плевен председателят на „Движение България на гражданите” Меглена Кунева, която в късния следобяд вчера проведе открита дискусия с плевенчани. Тя не изключи провеждането на предсрочни избори, заради липсата именно на антикризисни мерки от страна на правителството.

Меглена Кунева каза, че високата безработица се дължи на корупцията, нечестните обществени поръчки и организираната престъпност, която създава несигурна икономическа среда. “За да оцелеят малките и средни предприятия, трябва да се залепят за олигарх и монополист, който да им подхвърли колкото и когато реши”, допълни председателят на Движението.

Според нея най-големият минус на това правителство е липсата на екип. „Не може министрите да се подслушват и те да се мразят”, каза Кунева и уточни, че икономическият екип на “Движение България на гражданите” подготвя управленска програма. Амбицията на партията, чиято процедура за регистрация е стартирала и се очаква решението на съда, е да бъде първа и много стабилна политическа сила на предстоящите избори. “Не обещавам обществени поръчки, концесии, постове, депутатски места и разбира се, не обещавам коалиции”, беше категорична  Меглена Кунева

Тя прогнозира, че предстоящите избори ще са „страшно тежки”. “Аз водих кампания за президентските избори с 300 000 лева, а срещу мен ГЕРБ и БСП бяха с милионни субсидии. Те са дълбоко в джобовете на няколко от най-богатите хора в страната с медийна, политическа и икономическа власт. Аз не съм в ничий джоб и ако спечеля, нека се знае, че на никого нищо не дължа”, категорична беше Кунева.

Председателят на “Движение България на гражданите” изрази разочарование от поведението на президента Росен Плевнелиев, който не е отговорил на писмото с конкретни предложения за промени в Изборния кодекс – изчистване на “мъртвите души” от избирателните списъци, въвеждане на електронно гласуване и определяне на професионална изборна администрация. “Не бих постъпила така, бих отговорила”, добави Кунева като припомни, че писмото до президента е изпратено преди два месеца. “Нито една партия не поиска несъществуващите гласоподаватели да бъдат махнати от избирателните списъци. Много се сърдят и подскачат, като ги определя като “картел”, но има няколко теми, които доказват, че са точно това – парламентарната квота за Висшия съдебен съвет е една тях”, поясни Меглена Кунева.

Прочетете също:

Как се разпределят мандатите от Плевен в 48 НС

Деветте мандата от област Плевен в 48 НС се разпределят между шест от партиите, преминали ...