Акценти
Начало / Култура / Мегеец ще представя страната на Международната олимпиада по география

Мегеец ще представя страната на Международната олимпиада по география

Доброслав Крачунов от 12 клас на МГ „Гео Милев“ в Плевен се класира на първо място в старша възраст на Националната олимпиада по география, която се проведе в неделя в Плевен. Това дава право на Доброслав да участва в Международната олимпиада, която ще се проведе през месец юни в Кьолн. Заедно с него страната ще представят Искрен Узунов от ПМГ „Васил Друмев“ – Велико Търново и Михаела Михова от Търговската гимназия в Бургас, които се класираха съответно на второ и трето място в старша възраст на националния кръг на състезанието по география.

Според Кремена Пъшева, старши експерт по обществени науки и гражданско образование към Регионалния инспекторат по образованието Доброслав е впечатлил журито с много доброто си представяне на практичната част от състезанието, където е получил висока оценка от председателя на журито доц. д-р Александър Сарафов, преподавател в Софийския университет.Кремена Пъшева припомни още, че на олимпиадата през миналата година нашето момче също се е представило много добре и е заело второ място, но само регламента му е попречил да участва в международния кръг. Сега регламентът е променен и до този кръг се допускат участници до 19 години, а не както преди само до 16 г.

В осмото издание на Националната олимпиада по география участваха 40 ученици от цялата страна, които се състезаваха в две възрастови групи – младша за ученици до 7-и клас, и старша  – за ученици до 12-и клас. Градът ни за първи път беше домакин на този национален форум.

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...