Начало / Крими / Мащабна акция срещу стоки-ментета извършиха полицаи в Плевен и Левски

Мащабна акция срещу стоки-ментета извършиха полицаи в Плевен и Левски

Стоки от различни търговски марки са иззети при специализирана операция на служители от сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОДМВР – Плевен, РУМВР-Левски и Патентно ведомство, информират от пресцентъра на полицията в Плевен. За времето от 10 часа до 12 часа на 29 януари е извършена проверка в търговски обект в град Плевен, като са установени дамски чанти, означени със знаци – запазена търговска марка по смисъла на чл.13, ал.2, т.2 от Закона за марките и географските обозначения /ЗМГО/ от марката „Michel Kors“ и „Salvatore Ferragamo. Съставен e акт за административно нарушение по чл.81 от ЗМГО, като „пиратските“ стоки са иззети от служители на Патентно ведомство.
На същата дата от 13.30 часа до 16.30 часа служители на РУМВР – Левски и служители от Патентно ведомство са извършили проверки в търговската мрежа на територията на град Левски с цел превенция на престъпленията, свързани с производството, съхранение и разпространение на „пиратски“ стоки, копиращи оригиналните продукти, обект на защитени търговски марки, представляващи престъпление по смисъла на чл.172 „б“ от НК. В магазин са установени парфюми, означени с марката „Bulgari“. В друг магазин са намерени да се предлагат в търговската дейност за продажба дрехи, означени със знаци – запазена търговска марка по смисъла на чл.13, ал.2, т.2 от ЗМГО от марките „Adidas“, „Umbro“,“La coste“. Съставени са два акта за административно нарушение по чл.81 от ЗМГО. „Пиратските“ стоки са иззети от служители на Патентно ведомство. По случая продължават работа служители на Патентно ведомство.
Специализираната операция е продължила и на 30 януари за времето от 10 до 12:30 часа. При проверка на три търговски сергии е установено, че се предлагат за продажба дрехи, означени със знаци – запазена търговска марка по смисъла на чл. 13, ал.2, т.2 от ЗМГО от марката „Adidas“ и „Puma“. Съставени са три акта за административно нарушение по чл.81 от ЗМГО, като „пиратските“ стоки са иззети от служители на Патентно ведомство.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...