Акценти
Начало / Крими / Масово се крадат метални огради и вещи

Масово се крадат метални огради и вещи

На 5 март в 10.00 часа в Тръстеник пред пункт за изкупуване на черни и цветни метали е засечена конска каруца, натоварена с метална ограда. В каруцата пътували 21-годишен от Тръстеник и 23-годишна жена от село Бутан, община Козлодуй. И двамата са криминално проявени, но не са осъждани.

Те са отведени в полицейския участък в Тръстеник и са им снети писмени обяснения. Направили пълни самопризнания като заявили, че на 4 март около 21.30 часа демонтирали и отнесли оградата от имота на 77-годишна жена в Тръстеник. Откраднатата ограда е върната на собственичката с разписка. Уведомен е дежурен прокурор.

Същия ден в полицията в Никопол е започнато незабавно полицейско производство срещу друга двойка крадци – мъж на 24 и 26-годишна жена. Установило се, че в съучастие и сговор те откраднали оградна мрежа, метална пейка, 3 метални гюма, 4 метални амбалажни каси, 3 метални рамки за легла и ламарина от хижа в местността „Четвърти километър“ край Никопол.

Извършителите са местни жители, осъждани за кражби. Откраднатото е върнато на собственика, крадците са разпитани и освободени.

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...