Акценти
Начало / Крими / Дрогиран шофьор предизвика катастрофа

Дрогиран шофьор предизвика катастрофа

28-годишна пътничка в лек автомобил е настанена в ортопедична клиника, след като е пострадала при причинена от дрогиран шофьор катастрофа. Инцидентът е станал около 8.20 часа на 5 март на ул. „Ген.-лейт. Атанас Стефанов” в Плевен.

19-годишен водач на „Фолксваген Голф” навлязъл в насрещното платно и се ударил челно в движещия се в посока от Ловеч към центъра на Плевен лек автомобил „Рено Лагуна“. Зад волана на „Рено”-то е 33-годишен мъж от Плевен.

При произшествието е пострадала возещата се на предната дясна седалка в „Рено”-то 28-годишна от плевенчанка, тя е с фрактура на лявата китка. Водачите са изпробвани за употреба на алкохол с „Дрегер 7510” и уредът отчел отрицателни резултати. Допълнителна проба на шофьора на „Фолксваген”-а с „Дрегер дръг чек“ обаче показала, че той е зад волана след употреба на наркотици. Издаден му е талон за медицинско изследване, за случая е уведомен прокурор.

Разлив на масло е наложил след инцидента служители на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението” да измият пътното платно.

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...