Акценти
Начало / Общество / Масови проверки за изправни светлини и зимни гуми започват от днес

Масови проверки за изправни светлини и зимни гуми започват от днес

полицай

В цялата страна от днес започват засилени проверки за готовността на автомобилите за  зимните условия на пътя.Проверките  са в рамките на традиционната акция „Зима“. Проверките целят да инспектират какво е техническото състояние на автомобилите преди падането на снега. В рамките на акцията, която ще продължи до 30 ноември, ще бъдат проведени  две кампании.

„Безопасно шофиране през зимата“ е планирана за времето от 3 до 30 ноември и в рамките на кампанията пътните полицаи ще дават  практически препоръки за безопасно шофиране при зимни условия. През втория етап на кампанията – от 17 до 30 ноември,  пътните полицаи ще проверяват  предимно техническата изправност на автомобилите и на осветителните им системи. Специализираните полицейски операции ще се извършват на подходящи места край пътя, като ще се извършват проверки с уредите за регулиране на фаровете.

Втората кампания  – „Водачи и пешеходци за толерантност на пътя“, ще се проведе в Седмицата за пешеходна безопасност – от 10 до 16 ноември. В тази кампания „под прицел” ще са пешеходците. Полицейски служители ще спират пешеходци, тръгнали да пресичат неправилно и ще бъдат насочвани към пешеходни пътеки и светофари. Специално внимание ще се обръща на пешеходците в тъмната част на денонощието, движещи се неправилно извън населените места. Водачи, които не осигуряват предимство на пешеходни пътеки, ще бъдат санкционирани.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...

Един коментар

  1. Много ви благодаря за тази статия.Само не знам защо ги предупреждавате, така всеки един седнал зад волана си има едно на ум.По добре е изведнъж да започнете.Така ще бъдат винаги нащрек да изпълняват шофьорите своите задължения.На пътя става нещо все по страшно и по страшно.Всеки кара като ненормален и все едно е на някоя нива сам сред нищото.Ще се радвам ако ни пишете пак.