Акценти
Начало / Общество / Мартин Митев: Обществени средства трябва да се насочват само по приоритети

Мартин Митев: Обществени средства трябва да се насочват само по приоритети

Когато става въпрос за насочване на обществени средства, това трябва да става само по приоритети. Това коментира днес председателят на Общински съвет – Плевен Мартин Митев по повод вчерашното решение на съветниците Международният симпозиум по скулптура да отпадне от Културния календар на Общината за 2019 г., което означава, че за провеждането му няма да бъдат отпуснати исканите 50 000 лв. от общинския бюджет.

Митев заяви, че не е имало организирано гласуване или такова, подчинено на партийни пристрастия. „По-скоро всеки изрази собственото си мнение относно симпозиума. Групата на ГЕРБ беше разделена на две, същото разделение имаше и в другите групи. Така че не мога да кажа, че имаше организиран вот. Когато става въпрос за култура трябва да се избягват партийните пристрастия и всеки да решава сам за себе си, особено когато става въпрос за разпределение на обществени средства”, изтъкна той.

Председателят на Общинския съвет не скри, че е гласувал „против”, защото смята, че в момента приоритетите на Община Плевен са други и с тези средства могат да бъдат задоволени потребностите на много повече жители на общината. Но беше категоричен, че вотът му няма нищо общо с предстоящите европейски и местни избори. На въпрос дали не е целесъобразно тези средства да бъдат насочени за материални подобрения в детски ясли например, а не за асфалтиране на улици, той отговори, че точно това има предвид, когато казва, че обществените пари трябва да бъдат насочвани по приоритети.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...