Акценти
Начало / Последни новини / Плевенски талант, харесан от Милан, спечели титлата „Най-бързото момче на Плевен”

Плевенски талант, харесан от Милан, спечели титлата „Най-бързото момче на Плевен”

Плевенчанинът Мартин Димитров, който наскоро спечели право за проби в школата на италианския гранд Милан, днес бе избран за най-бързото момче на Плевен за 2016 г. в провелия се четвърти лекоатлетически турнир „Децата на Плевен” под егидата на СКЛА „Спартак” – Плевен. Малкият талант се окичи и с два златни медала след оспорвана конкуренция в дисциплините скок дължина с резултат 4.27 метра и в спринта на 60 метра с резултат 8.65 секунди.

Това е първият лекоатлетически турнир на Мартин Димитров, който през месец октомври 2016 г. бе избран за първия футболист от Плевен, извоювал правото си да участва в тренировъчен процес и проби в школата на италианският гранд Милан на легендарния стадион Сан Сиро. Младият талант е избран от треньорският състав на „росонерите” по време на участието си в Милан Джуниър Камп, провел се в периода 04-10.07.2016 г. на терените в Община Дряново под егидата на официалният представител на Милан за България – Доминант Спорт Груп.

%d0%bc%d0%b0%d1%80%d1%82%d0%b8%d0%bd-%d0%b4%d0%b8%d0%bc%d0%b8%d1%82%d1%80%d0%be%d0%b2-1

Футболната кариера на Мартин Миленов Димитров започва на пет годишна възраст във ФК „Фортуна” – Плевен, с участие във футболните формати „Футбол 7” и „Футбол 9”, след което по покана на ФК „Спартак 1919” гр.Плевен, преминава в редиците на клуба, с който участва в спечелването на престижното четвърто място на финалите на републиканското първенство през 2016 г., провели се в гр.Трявна под егидата на БФС. Към настоящият момент таланта е част от ПФК „Литекс” гр.Ловеч и СКЛА „Спартак” – Плевен.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...