Начало / Култура / Мариана Найдова представя книгата си „Котката“ в Арт центъра

Мариана Найдова представя книгата си „Котката“ в Арт центъра

Романът „Котката“ на Мариана Найдова ще бъде представен пред плевенска публика тази вечер в Арт център Плевен. Авторката е с номинация за наградата „Хеликон“ за 2015 година, като тя е номинирана за втора поредна година. През 2014 година номинацията бе за „Два романа: Мравки с фенерчета/Слугинята“.
Присъстващите на срещата ще имат възможност да се запознаят с един необичаен стил на една атрактивна личност, която е и добър събеседник. Мариана Найдова ще достави удоволствие на четящите и на хората, харесващи откровения, мъдър диалог.
„Котката“ е историята на една жена без име, свила съзнанието си до това на животното. Пейзажът на душата й е екран, където стават събития, които са парченца от пъзел, в който тя е превърнала външния свят, откъдето е избягала. Разказът от първо лице е раздвоен между гласа на котката и този на жената, които се изгубват и застигат в хода на разплитането на сюжета. В края на романа пъзелът само изглежда подреден.
Историята на Котката не е просто камерна човешка трагедия, а разказ за живота, прозрян от човек, който не се пречупва пред най-големите хищници – хората, облечени с власт. Времето е пустиня, която трябва да се преминава всеки ден, да се изпълва с призраците на смисъла. Чакането го разтяга, прави го неизбродимо.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...