Акценти
Начало / Общество / Земеделската и горската техника в община Червен бряг подлежи на технически преглед

Земеделската и горската техника в община Червен бряг подлежи на технически преглед

Годишен технически преглед ще се извърши в община Червен бряг на зърнокомбайните, силажокомбайните, самоходните косачки и друга самодвижеща се техника, както и на всички колесни и верижни трактори, ремаркета и самоходни шасита непреминали такъв за 2015 година. Прегледите ще се извършат в изпълнение на т. 2.4 от Календарния план за работа на Контролно-техническата инспекция към Министерство на земеделието и храните за 2015 г. и чл. 2 от Наредба № 20/27.05.2003 г. за извършване на годишни технически прегледи за проверка. Проверката ще се извърши по график, информират от пресцентъра на Община Червен бряг.
На 17 юни прегледи на техниката ще се извършват в град Червен бряг от 8.30 часа, в село Реселец от 10.30 часа, в село Бресте от 11.30 часа, в село Горник от 13.00 часа и в село Сухаче от 14.00 часа. На 18 юни те ще продължат в село Глава от 8.30 часа, в град Койнаре от 10.30 часа, в село Чомаковци от 13.30 часа, в село Лепица от 14.30 часа и в село Девенци от 16.00 часа. Прегледите ще продължат и на 23 юни. Тогава те ще се извършват в селата Телиш от 8.30 часа, Ракита от 10.00 часа, Радомирци от 13.00 часа и в Рупци от 14.00 часа.
Прегледите на земеделска и горска техника за град Червен бряг ще се извършват в двора на ЗК „Изгрев”. На преглед подлежат всички регистрирани машини, независимо от собствеността им. Собствениците на нерегистрираните машини трябва да представят същите за регистриране по Закона за регистрация и контрол на земеделската и горската техника. За непредставяне на годишен технически преглед на притежателите ще се налагат административни наказания, предвидени в ЗРКЗГТ.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...