Акценти
Начало / Последни новини / Маргарита Бербатова: Всички трябва да сме съпричастни към нуждите на хората с увреждания

Маргарита Бербатова: Всички трябва да сме съпричастни към нуждите на хората с увреждания

Много важно е не само държавата, а всички ние, цялото общество да сме съпричастни към проблемите и нуждите на хората с увреждания. Това сподели за ИнфоПлевен Маргарита Бербатова, майката на известния футболист Димитър Бербатов, която доведе двама състезатели от Благоевград за участие в Националния турнир по боче, който се провежда днес в Плевен.

Маргарита Бербатова и нейни състезатели за втори път участват в националното състезание. Тя изрази искрена благодарност за прекрасното домакинство  на Плевен и осигурените чудесни условия за провеждане на състезанието.

Маргарита Бербатова  ръководи Комплекс за социални  услуги за възрастни с увреждания в Благоевград. Казва, че там тя е намерила своето място и това е нещото, което иска да прави – да помага на хората с увреждания.  Със задоволство тя сподели, че вече два пъти в комплекса, който ръководи, са организирали спортни състезания. „Хората вече активно спортуват, занимават се с бягане, канадска борба, дартс, шах и се чувстват много добре. Така развиват двигателните си умения, срещат се с други хора и животът им става по-различен и по-цветен”, сподели Маргарита Бербатова.

Според нея все по-често в цялата страна започват да се организират  инициативи, насочени към деца и възрастни с ментални и физически увреждания.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...