Акценти
Начало / Спорт / Маратонът на приятелството тази година събира средства за топъл обяд на 30 деца

Маратонът на приятелството тази година събира средства за топъл обяд на 30 деца

Маратон на приателството

Дарителската кауза на второто издание на Маратона на приятелството в Плевен е осигуряване на средства за топъл обяд на 30 деца от социално слаби семейства в община Гулянци. Целта е да се осигури стимул на тези деца да ходят на училище и така да имат по-добра среда за личностно развитие, здравни и социални грижи. Партньор е Българският червен кръст в Плевен.

Целта е със събраните средства да се осигури едно хранене дневно, предоставяно в трапезарията на училището.  Учениците, които ще бъдат включени в проекта за осигуряване на топъл обяд през следващата учебна година трябва да отговарят на Критерии за включване в програмата – изискванията на Правилника за предоставяне на храна на ученици чрез купони  по Програмата  «Топъл обяд».

Сумата,  необходима за осигуряване на храната за 30 ученици е 7 800 лв.
Второто издание на Маратон Плевен ще се проведе на 17 май 2015 година (неделя) от 9 часа. Спортната проява се организира от  Спортен клуб Бегач, Eyes-Open и Община Плевен.

Миналата година Маратон Плевен събира средства за закупуване на оборудване за Монтесори стая за деца с аутизъм и други умствени увреждания в Плевен и местната фондация БАЛИЗ.

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...